ظاهر قدیر به جای توطیه باید با دولت همکاری کند


  • 4 کاله دمخه (21/09/2020)
  • نصرتالله هوشمند
  • 1085

 در گیرودار سیاستورزی و جنگآوری کشور ما، اخیراً اسب ظاهر قدیر سخت رم کرده. قدیر از بس که در مخمسه و انزوا قرار گرفته گاهی به میخ میزند و گاهی به نعل. گاهی بر داعش میغرد و گاهی بر دولت. اخیراً این زورمدار و تفنگ به دوش در سلسلهی هشدارهای احساساتی خود، پاچه و آستین برزده و تصمیم دارد به جنگ داعش در کوه و برزن شینوار ننگرهار برود.

گرچند برای صاحب این قلم و شاید اکثر مردم معلوم نیست که قدیر را کی یا کیها این قدر ناراحت ساخته است، اما آنچه برای نگارندهی این سطور آشکار شده این است که ظاهر قدیر از خوان حاتم مانند حکومت دور نگه داشته شده است. وی در جریان کارزارهای انتخاباتی در رکاب تیم تحول و تداوم راه میرفت و از اعضای ارشد این تیم بود. اکنون اشرفغنی به سینهی او دست رد زده و ایشان را در حکومت فعلی سهمی نداده است. بناءً قدیر شب و روزش بر علیه حکومت وحدت ملی، اشرفغنی و نزدیکان وی در ارگ توطئه میچیند و هشدارها صادر میکند. قدیر نکتهی دیگری گیر نیاور، بلاخره دست انداخت به گریبان داعش و پس از خواب و خرافه، تفکر و تفعل، شور و مشورت دریافت که داعش میتواند پدیدهی مناسبی برای بافیدن طومار توطئه علیه نظام باشد.
سخن کوتاه این که همهی ما میدانیم که داعش یکی از گروههای رادیکال و افراطی در جهان است، که منطق شکلگیری این گروه با قرائت و تفسیر سلفی از اسلام گره خورده است. این گروه پس از اشغال برخی مناطق در سوریه و عراق حکومت خودساختهی خود را اعلان نمود و سپس شاخههای پراکندهاش را در برخی کشورها مانند پاکستان، افغانستان، یمن، لبیا و مصر نیز تأسیس کرد. داستان این گروه زمانی در افغانستان زبان بر زبان شد که سرکردهی آن ملاعبدالرووف خادم از طالبان برید و سنگ طرفداری داعش را به سینه زد. روی همرفته، افراد این گروه در ولایتهای هلمند، فراه، زابل و ننگرهار تحت نام دولت اسلامی ولایت خراسان فعالیت خود را آغاز کردند. در همان وحلهی نخست یک هستهی گروه داعش توسط قطعهی خاص ریاست عمومی امنیت ملی در ولایتهای هلمند و فراه با کشته شدن ملاعبدالرووف خادم کاملاً نابود گردید.
اما هسته دیگر این گروه با پناهگیری در مناطقی از ولسوالیهای همجوار با پاکستان در ولایت ننگرهار که از پوشش حاکمیت دولتی دور بود، خود را منسجم کرد و به حملاتی مدهشی دست زد. مردم محل را به بمب بست، مردان مسن و اطفال را با شکنجه کشت، مکاتب را مسدود و بر گشت و گذار زنان محدودیت وضع کرد.
پس از سر و صدای باشندگان محل در ولسوالی‌های ده‌بالا، اچین، نازیان و سپین غر، نیروهای رزمی کشور عملیات تصفیوی را در این مناطق راهاندازی نمودند. پس از مدتی گروه داعش تضعیف و در صدد پیدا کردن محلات امن برای تقویت و تجهیز نیروهایش شد.
با آنکه نیروهای امنیتی از چندی به این طرف علیه داعش عملیات گستردهای را در ننگرهار راهاندازی نموده و ستون فقرات داعش را در آن ولایت شکستهاند، ولی بعضی افراد فرصتطلب در ننگرهار تلاش دارند با استفاده از این شرایط برای خود بهرهبرداری ابزاری نمایند؛ افرادی که میخواهند با استفاده از بهانهی داعش برای خود گروه نظامی غیرمسوول ایجاد کنند و از برخی کشورها پول به دست بیاورند؛ یکی از این افراد هم ظاهر قدیر است.
ظاهر قدیر عضو ولسی جرگه، روز گذشته، طی نطقی احساساتی در شورای ملی کشور از راهاندازی عملیات علیه داعش با امکانات و وجوه مالی شخصی خود سخن گفت و در ضمن تلاش نمود برای توجیه این اقدام خود دست به یک سلسله اتهامات بزند. قدیر در حالی از راهاندازی عملیات با پول و امکانات شخصیاش سخن میزند که داعش در شرایط کنونی در ننگرهار به شکست سخت مواجه شده است. بیش از 180 تن از افراد این گروه به شمول سرکردههای شان توسط نیرو های دفاعی کشور نابود شده و مناطق زیادی از جود داعش پاکسازی شده است. اقدام قدیر در این شرایط به داستان همان مرد گزافهگویی میماند که همیشه از شجاعت و دلیری خود یاد میکرد. روزی کسی گفت که شیری در نزدیکی قریه پیدا شده است، آیا کسی هست تا محله را از شر این هیولا نجات دهد؟ گروهی ابزار برداشتند و به جنگ شیر رفتند. مدتی بعد مرد گزافهگو نیز ابزار برداشت و به دنبال شیر برآمد. وقتی برگشت یک پای شیر را با خود به قریه آورد. مردم پرسیدند چرا سر شیر را نیاوردی؟ مرد گفت که سر شیر را قبل از من کس دیگری بریده بود.
از جانب دیگر، استفادهی مشروع قوه بر مبنای قانون اساسی از مسوولیتهای نیروهای امنیتی است، نه وکلای پارلمان و یا اشخاص غیرمسوول. هیچ کسی حق ندارد از قوهی نظامی علیه کس دیگر استفاده کند، مگر براساس احکام قانون. قدیر بهتر است در پارلمان کشور به وظایف و مسوولیتهای محولهی خویش بپردازد. اگر ظاهر قدیر علاقمند سهمگیری در جنگ علیه داعش است، بهتر است به جای توطئه با نیروهای امنیتی و دولت همکاری کند.
سرخط‬ ورځپاڼه