ترامپ به افغانستان توجه ویژه دارد


  • 4 کاله دمخه (21/09/2020)
  • سحر احسانی
  • 1092

 دونالد ترامپ، رییس جمهور امریکا در نخستین اقدامش در مورد افغانستان به نیروهای این کشور که در پایگاه نظامی بگرام مستقر هستند تماس ویدیویی برقرار کرد و گفت که به نبرد خود ادامه بدهند، زیرا "امریکا برنده خواهد شد."

او در نخستین سخنرانی‌اش به سمت رییس جمهور در روز مراسم تحلیف گفت که با تروریزم رادیکال اسلامی مبارزه کرده و هراس‌افگنی را نابود خواهد کرد و به دلیل آنکه در افغانستان چندین گروه تروریستی فعالیت دارد، آقای ترامپ توجه خاصی به این کشور خواهد داشت.
ترامپ در تماسش با نظامیان امریکایی از تلاش‌های آنان قدردانی کرد و گفت که به زودی افرادی را برای دیدار با آنان به افغانستان خواهد فرستاد؛ سفر هیاتی که ترامپ می‌فرستد از هر لحاظ برای آینده همکاری‌های افغانستان و امریکا سودمند و نقطه‌ی قوتی برای مبارزه با تروریزم خواهد بود.
آقای ترامپ در حالی چنین مطالبی را مطرح کرده که در جریان بیش از یک ماه گذشته، بگومگوهایی در محافل سیاسی در داخل و خارج از کشور مبنی بر به فراموشی رفتن افغانستان مطرح شده است. دعوت نشدن رسمی از سران حکومت وحدت ملی در مراسم تحلیف، ظاهرا این ادعا را قوی‌تر کرد؛ اما سخنان ترامپ با سربازانش آب سردی بر سخنان داغ مخالفان بوده است.
سخن از به فراموشی رفتن افغانستان بیشتر از سوی متخاصمانی مطرح می‌شد که به باور اغلب ریشه در نهادهای پاکستانی دارند.
یکی از شعارهای اصلی انتخاباتی ترامپ مبارزه با تروریزم بود، بخش عمده‌ی سخنرانی او در مراسم تحلیف نیز رشد اقتصاد داخلی امریکا و ریشه کن کردن تروریزم دانسته شده و با این وجود افغانستان در محراق توجه او قرار خواهد داشت، زیرا آوردن امنیت در افغانستان هم در بخش اقتصادی و هم در بخش امنیتی، گوشه‌یی از وعده‌های او را عملی خواهد کرد.
اطلاعات منتشر شده نشان می‌دهد که امریکا در جریان پانزده سال گذشته تریلیون‌ها دالر در افغانستان مصرف کرده و اگر ترامپ بتواند تروریزم را در این کشور نابود کند و پاکستان را به جایش بنشاند، بخش بزرگی از مصارف دولت او کاهش خواهد یافت.
اگر ترامپ صادقانه در کنار دولت افغانستان و در همکاری با دیگر متحدانش علیه تروریزم در افغانستان بجنگد، با یک تیر دو نشان زده است. هم امنیت جهانی را تامین کرده و هم پولی را برای رشد اقتصاد کشورش پس انداز کرده است.
امنیت بیشتر کشورهای منطقه و جهان وابسته به امنیت افغانستان است، رییس جمهور غنی بارها مطرح کرده که کشورش دستخوش جنگ نیابتی است و به نمایندگی از دنیا با تروریزم مبارزه می‌کند و نیاز به کمک جدی دارد.
اما شاید رسیدن به چنین هدفی دور از انتظار نباشد، زیرا برخی چهره‌ها در پارلمان امریکا گفته‌اند که این کشور وضعیت جاری در افغانستان به شدت زیر نظر دارد و دولت جدید در حال گسترش سیاست خارجی خود است و این موضوع در حدی جدی است که اد رویس، رییس کمیته روابط خارجی پارلمان امریکا گفته که به ترامپ توصیه شده است نحوه تقویت مردم افغانستان در یک روند چند مرحله‌یی بررسی شود.
قرار است دولت جدید امریکا در چند مرحله صدای مردم افغانستان را در مورد نیازمندی‌های آنان را بشنود تا زمینه رفاه، همدیگر پذیری و امنیت در این کشور فراهم شود؛ با همه این مولفه‌ها، باید خرسند بود که افغانستان در محراق توجه ترامپ و حکومتش خواهد بود.
با وجودی که چنین خوش‌بینی‌هایی در میان رهبران امریکایی و محافل سیاسی این کشور به وجود آمده، حکومت وحدت ملی نیز باید با راه‌کارهای نیرومندتر و سیاستی خشم‌گین‌تر سال آینده خورشیدی را علیه تروریستان آغاز کند، دیدارهایی را با مقام‌های امنیتی جدید امریکا برگزار کرده و با تشخیص بخش‌های قوت، سال آینده را سال نابودی هراس‌افگنان در افغانستان اعلام کنند.
با وجودی که رییس جمهور غنی پیشتر اعلام کرده که بود که سال 1396، سال پیروزی مردم افغانستان بر تروریزم خواهد بود؛ اما طرح سیاست نیرومند و سنجیده می‌تواند زمینه را برای رفاه دایمی در این کشور فراهم کند.
روزنامه سرخط